Ясен е "любовникът" на банковата служителка, източила сметки на клиенти. На този етап обаче прокуратурата не разполага с доказателства, така че той да може да бъде обвинен за кражбата на пари.

Служителка на банка е успяла в продължение на няколко години да отклони средства в размер на около 1 млн. лв. от сметки на клиенти на банка. Влоговете и депозитните сметки са случайно подбрани, като са източвани различни суми - по 5, 7, 10 хиляди лева.

Разкриха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти
Обновена

Разкриха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Тя е задържана за 72 часа

Версията на служителката е, че е изпращала парите на мъж от Монтана, в който е била влюбена. Няма доказателства те да са поддържали реална връзка.

Банката е разбрала след сигнал от вложители. Установени са около 30 души, като в момента управителите на банката са в контакт с тях. Клиентите няма да бъдат ощетени, увери Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Служителката в момента се намира в ареста, като допълнително ще се реши дали да се поиска постоянно задържане. Тя може да получи наказание от 10 години затвор, конфискация на имущество и лишаване на права.