ТИР с македонска регистрация удари аварирала кола и жена на АМ "Струма". Жената е ударена извън колата си от ТИР МАН, пътният инцидент е станал рано тази сутрин срещу гара Кочериново. Движението по автомагистралата не е затруднено, отцепена е само аварийната лента след тунелите, съобщава БГНЕС.

Към 4 и 30 часа тази нощ, на 1,5 км след тунела при Шарков чифлик в посока пътен възел "Бобошево", автомобил с кюстендилска регистрация спира заради липса на гориво. Водачката отива до Благоевград, пълни туба и се връща до авариралия автомобил. Когато започва да бута колата към аварийната лента, защото е застанал напряко в активната лента е ударена от ТИР, съобщава НоваТВ.

От удара колата е избутана в мантинелата, разделяща двете платна на автомагистралата. Жената, бутаща колата, е пострадала и е откарана с линейка до МБАЛ-Благоевград. Състоянието й е сериозно, но няма опасност за живота.

Два екипа на Пътна полиция са на мястото на инцидента. Там има 10 метра спирачен път от товарния автомобил, а лекият е в обратна на движението посока.