Състав на Софийски градски съд призна за невиновни по повдигнатите им обвинения за подкуп подсъдимите прокурори Боян Тошев от ВКС и Георги Манасиев от Варна, както и строителния предприемач Владислав Марчев.

Последният бе обвинен в посредничеството между Тошев и Манасиев за предаване на сума от тридесет хиляди евро.

Според обвинението сумата, предназначена за Тошев, била, за да окаже влияние върху главния прокурор Борис Велчев при назначаване на Манасиев за административен ръководител на Районна прокуратура - Варна.

Съдът оправда и тримата по повдигнатите им обвинения, съобщиха от пресцентъра на СГС.

На днешното съдебно заседание бяха изслушани двама анонимни свидетели и обясненията на подсъдимите. Предоариите се проведоха при закрити врата поради наличие на СРС по делото.

Представителите на държавното обвинение поискаха минималната присъда за тримата, които от своя страна заявиха, че са невинни.

Припомняме, при шумно разгласена спецакция тримата бяха задържани на 5 април 2007 в ресторант "Камината" близо до Съдебната палата.

На 9 ноември същата година бе даден ход на делото срещу Боян Тошев, Георги Манасиев Владислав Марчев.

Прокуратурата обвини Тошев, че е поискал от Манасиев 30 хиляди евро, срещу които е трябвало да му съдейства пред главния прокурор и да го предложи за началник на Районната прокуратура във Варна.
Посредник при сделката, според обвинението бил Марчев.

Пари в Тошев не са намерени. В Манасиев са открити 1500 евро, а в Марчев 7500 евро.
Прокуратурата предположи, че парите са били предназначени за Тошев.