Тръгна делото "Суджукгейт" срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. 

Припомняме, че на 29 януари Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Живко Мартинов, обвинен за изнудване на бизнесмен, с цел да набави за себе си облага от 4 тона суров суджук, 30 кг филе "Елена" и 30 кг телешка пастърма.

Представител на прокуратурата поясни, че замесването на името на премиера, се приема като елемент на заплахите, които се твърди, че е използвал Живко Мартинов.

На въпрос дали има данни тези стоки да са стигали хора от герб, от държавното обвинение не дадоха отговор.

Повдигнаха обвинение на Живко Мартинов по "Суджукгейт"

Повдигнаха обвинение на Живко Мартинов по "Суджукгейт"

Спецпрокуратурата приключи разследването срещу бившия депутат

През 2012-2013 г. обвиняемият Мартинов бил Общински представител на политическа партия ГЕРБ за Добрич и се ползвал с голямо влияние в града.

През януари 2012 г. той се срещнал с местния бизнесмен Антон Проданов, който развивал частна търговска дейност в сферата на производството и търговията с месо и месни продукти.

Мартинов директно поискал от него да му приготви и достави един тон суров суджук от различни видове месо, в т.ч. еленско. Изрично заявил и намерението си да не го заплаща, изтъквайки общественото си положение и влияние, но и отправяйки му заплахи.

Обяснил, че количеството е голямо, защото ще го носи на министър председателя Борисов и на други "високи хора" от ГЕРБ, съобщиха от спецпрокуратурата.

Парламентът „уволни” депутата със суджука

Парламентът „уволни” депутата със суджука

Той сам подаде заявление да напусне законодателния орган

Припомняме, че на 11 януари стана ясно, че специализирана прокуратура е повдигнала обвинение за изнудване срещу бившия народен представител от 44-то Народно събрание Живко Мартинов

Делото, станало известно като "Суджукгейт", започна през юли 2017 г.