Три обвинения за извършени три престъпления повдига прокуратурата на 25-годишния Н.Я. от Цар Калоян.

Мъжът, който вече два пъти е осъждан, един път и за изнасилване, беше задържан вчера при опит да се измъкне от блокадата на полицията на няколко населени места около мястото на извършване на престъпленията. В момента той е задържан с мярка за 72 часа.

25-годишен изнасилил, пребил и запалил момиче в Цар Калоян

25-годишен изнасилил, пребил и запалил момиче в Цар Калоян

Момичето е откарано в болница в Русе в тежко състояние

Н.Я е изнасилил своя непълнолетна братовчедка, пребил я е, отрязал й е пръстите на едната ръка и накрая е направил опит да я изгори, като я е залял със запалителна течност - най-вероятно бензин. Жертвата е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

На брифинг малко по-късно в Главна дирекция "Национална полиция" бяха дадени още подробности по случая от главния секретар на МВР Петър Тодоров, като стана ясно, че и при задържането му извършителят Н.Я се е опитал да не се подчини на полицията. Задържан е и въпреки опитите да се укрие.

Досъдебното производство е образувано на 16 ноември 2021 година и е под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Разград.

Предстои на 25-годишния мъж бъдат повдигнати обвинения за три престъпления: по чл. 116, ал. 1, т. 6 и т. 12 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, по чл. 152 от НК и по чл. 330 от НК.

Предстои прокуратурата да внесе и искане за постоянно задържане, то ще бъде разглеждано от Разградския окръжен съд.

Тодоров обясни, че освен работата си по осигуряването на изборния процес, МВР продължават да изпълняват и текущите си задачи, като този в Цар Калоян, а и с разплитането на случая с изчезнала, а всъщност убита Евгения Владимирова.