С три обвинения се сдоби пияният мъж, който вчера нападна с брадва полицейски екип, дошъл по сигнал в комплекс „Изток” в Казанлък. При сблъсъка единият от полицаите е стрелял два пъти - един път предупредително и втори път, отново със стоп патрон, за да спре побойника.

На 39-годишния Антон Чавдаров са повдигнати обвинения за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, за закана за убийство на полицейски служители и за възпрепятстване на орган на властта да изпълни служебните си задължения.

Престъпленията са по чл. 325 ал. 2 и по чл. 144 ал. 3 във връзка с ал. 2 и по чл. 270 ал. 1 от Наказателния кодекс, уточняват от прокуратурата.

Припомняме, вчера около 20,40 часа, след подаден сигнал на тел. 112, че в жк "Изток" видимо пиян Антон Чавдаров поврежда чужд мотоциклет, отишли трима полицейски служители от Районното управление в Казанлък. Те предупредили Чавдаров, но той се насочил с брадва в ръце към тях, ругаел ги и им се заканил: "Ще ви видя сметката". 

Когато Антон Чавдаров се приближил с брадвата на седем метра разстояние от полицаите, един от тях произвел предупредителен изстрел със стоп патрон във въздуха.

Чавдаров продължил да се приближава с брадвата в ръце и достигайки на три метра от служителите на МВР, полицаят произвел втори изстрел със стоп патрон, при който е причинил охлузване и леко кръвонасядане в коремната област на нападателя.

Чавдаров е бил откаран в болницата, където му е бил извършен медицински преглед и му е била взета кръвна проба за изследване на алкохолното съдържание в кръвта. Дежурният лекар е преценил, че травмата е лека, той не се нуждае от допълнително лечение и го е освободил.  

Антон Чавдаров е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и предстои да бъде внесено искане в Районен съд - Казанлък за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.