Трима мъже бяха задържани след опит за саморазправа с полицейски патрул в с. Бозвелийско, съобщиха от МВР. В четвъртък сутринта автомобилът на един от тях бил спрян за проверка от униформени във връзка с кражба, извършена предната вечер в Провадия.

Мъжът отказал да съдейства на полицаите и повикал двамата си братя. Единият носел брадва, а другият - дървен кол. Заедно с тях дошли и други родственици от махалата. Те не се подчинили на заповедите на униформените и ги нападнали.

Полицаите първо стреляли във въздуха, а след това ранили със стоп патрон в крака единия от нападателите. Междувременно пристигнало подкрепление и саморазправата приклчила.

Ранен е средният от тримата братя - С.Д. на 35г. Той е настанен в МБАЛ "Св. Анна" с прострелна рана в коляното, без опасност за живота. Задържани са другите двама братя - М.Д. на 26г. и Ж.Д. на 38г. Всички са от с. Бозвелийско, не работят и не са осъждани.

Установено е, че М.Д. и 17-годишен от същото село са задигнали аудио системата на „Рено 19" в Провадия предната вечер. Откраднатите CD плеър и тонколони са открити в автомобила на 26-годишния мъж.

Работата по случая продължава, като е образувано и досъдебно производство за нападение над длъжностни лица.