Трима нападатели пребиха баба, майка и внуци в дома им в Шумен, съобщиха от прокуратурата. Малко след 23 часа на 3 януари е получен сигнал за грабеж от частен дом в Шумен.

Минути преди това трима неизвестни проникнали в жилището на 80-годишна жена през врата на тераса. Нападателите влезли в стая, в която били възрастната жена, дъщеря й и двете й внучки и изгасили осветлението. Тримата удряли с дървени прътове 80-годишната стопанка на дома и дъщеря й, блъскали ги и ги ритали.

Мъжете отмъкнали мобилен телефон и накити на стойност около 30 лева и побързали да изчезнат. Пострадалите, с видими травми по лицата, са били откарани в болница и след оказана им помощ са освободени за домашно лечение.

Часове след сигнала като съпричастен към извършения грабеж бил задържан С.М./21г./ от Шумен, криминално проявен и осъждан девет пъти за кражби. Малко след това са задържани и 17-годишен шуменец, криминално проявен с кражби.

Тази сутрин криминалистите задържали и третият участник Р.И. /25г./ от село Вехтово, който след извършеното престъпление успял да се укрие. 25-годишният жител на село Вехтово е криминално проявен за кражби, опит за въоръжен грабеж в Шумен, притежание на наркотици. Осъждан е ефективно четири пъти.

Полицаите са открили и отнетия мобилен телефон. С прокурорско постановление 21-годишният С.М. е привлечен като обвиняем и мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа. Работата по документиране на престъплението продължава.