Трима маскирани задигнаха 1300 лева от каса в старчески дом в с. Горски горен Тръмбеш, община Горна Оряховица, съобщи Нова телевизия.

В социалната институция се грижат за възрастни хора с увреждания. Служители от медицинския персонал на дома са видели обирджиите, но са били заплашени да мълчат.

Сигнал за случая е получен преди ден, в два часа след полунощ. В сградата на дом за възрастни хора с увреждания, са проникнали три маскирани лица, неутрализирали са алармената система, но са били забелязани от медицинския персонал.

"Персоналът, който е бил на смяна, е бил заплашен да запази тишина и да ги оставят да свършат това, за което са дошли, а именно - те са разбили касата и са откраднали около 1300 лв.", обяснява Милена Николова, началник-отдел "Хуманитарни дейности".

Селото е с около 60 жители. Толкова са и възрастните хора в дома. Преди да направят удара, обирджиите са спрели камерата за видеонаблюдение пред входа на социалната институция.

Полицията работи по всички версии, включително и изнасяне на информация от служител на дома. Не е ясно, дали открадната сума е била от събраните такси и дали е застрахована. Директорът на специализираната институция и заплашените медицински лица отказват коментар.

Задържани за грабежа все още няма.