Трима мъже са настанени в болница след като участвали в скандал на пътя.

Инцидентът станал вчера следобед в Раднево, съобщава Дарик. Причината е отнето предимство.

Скандалът прераснал в бой между българи и цигани, които нападнали тримата мъже с ножове и бухалки. Побоят е станал впоследствие - пред фитнес зала в града, а не на мястото, където е започнал скандала.

Трима души са настанени в болница, като един от тях е опериран, след като е бил с прободна рана в гърба. Макар и със засегнат бял дроб, няма опасност за живота му.

Другите двама са с множество наранявания от удари с бухалки, като единият е и с линейно счепване на черепа, а другият с мозъчно сътресение.

Установени са извършителите на престъпленията – К.Д.И. на 39 год., А.Г.И. на 22 год., Д.А.А. на 23 год. и С.К.И. на 30 год. Най-възрастният от нападателите К.Д.И. е многократно осъждан. А.Г.И.,  Д.А.А. и  С.К.И. са неосъждани.

В окръжната прокуратура са образувани досъдебни производства по случая.

За престъпление по чл. 116 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15  до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

За престъпление по чл. 131, ал.1, т. 12 вр. с чл. 129, ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 2  до 10 години.

В Раднево вчера е имало засилено полицейско присъствие.