Трупът на простреляна с пистолет жена е открит през нощта на 14 срещу 15 май в смолянското село Стража в стая на къщата, в която живеела. За случая информират БТА и Нова телевизия.

За момента няма установен извършител, като се разглежда и версия за самоубийство.

"Води се досъдебно производство от вчера, във връзка със сигнал на простреляна жена. Инцидентът е възникнал през миналата нощ. Веднага са започнати процесуално-следствени действия. На място е установено, че има простреляна жена", информира окръжният прокурор на Смолян Недко Симов. Жената е била семейна. Има информация, че е била с психично заболяване. Открита е с огнестрелна рана в тялото. Предстои да бъде извършена аутопсия, която да установи точната причина за смъртта й.

Разследват смъртта на жена в дома й в Кюстендил

Разследват смъртта на жена в дома й в Кюстендил

По трупа не са открити следи от насилие, но е задържан мъж, посещавал починалата

Разследващите работят по няколко версии. "Досъдебното производство е образувано за умишлено убийство, но на този етап като по-обоснована се формира версията за самонараняване. Все още не можем да твърдим нищо категорично. Предстои да се извършат експертизи, разпитани са и свидетели", коментира Симов.

Сигнал за откритото тяло е подаден на спешния телефон 112 в ранните сутрешни часове в сряда. Още вчера са извършени първоначалните действия по разследването, назначени са експертизи и са разпитани основните свидетели.

Пистолетът, с който жената вероятно се е простреляла, е на баща й и е законно притежаван, по думите на зам. окръжният прокурор на Смолян Станчо Станчев.