Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди следователи от Национална следствена служба да разследват пожара в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", при който починаха двама пациенти.

В момента се извършва оглед на местопроизшествието с участието на вещи лица и експерти по пожарна безопасност, разпитват се свидетели и се изземва документация от болницата.

Софийската градска прокуратура вече е образувала наказателно производство за установяване на причините за инцидента, което се води за причиняване на смърт на повече от едно лице, поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Екипи на Столична община също помагат в "Пирогов"

Екипи на Столична община също помагат в "Пирогов"

Те участват в обследването на сградата на Второ вътрешно отделение в болницата

Припомняме, около 3.45 часа снощи в стая във Второ вътрешно отделение в "Пирогов" взрив на кислородна бутилка причини пожар. При инцидента загинаха двама пациенти на 55 и 68 години, а в опасност е бил живота на други 80.

Заради създалата се ситуация болницата откри гореща линия за близки на пациенти от отделението, на която те могат да получат информация за състоянието им.

По време на заседанието на министерския съвет премиерът Бойко Борисов изрази надежда, че няма да се окаже, че в стаята се е пушело. По-късно стана ясно и че Столичната община е изпратила екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция", както и екипи на главния архитект, които участват в обследването на сградата

Премиерът за инцидента в Пирогов: Дано някой не е пушил

Премиерът за инцидента в Пирогов: Дано някой не е пушил

Ананиев доволен, че имало адекватна реакция и не е станала по-голяма беля