Главният прокурор Сотир Цацаров си тръгна гневен от заседанието на ВСС. Причината е, че не му се харесваха ласкавите коментари на опонента му в съдебната власт Лозан Панов по адрес на правосъдния министър Данаил Кирилов. Нервите на обвинител номер едно не издържаха на точката от дневния ред са случайното разпределение на делата във ВКС.

Припомняме, че Кирилов направи посещение в съда преди месец по покана на Лозан Панов, за да види как в разпределят делата. На днешното заседание съдия номер едно изтъкна колко министри минавали през системата, но Кирилов се ангажирал, защото бил новатор. Цацаров кипна и скочи: "Не ми се слушат повече простотии."Панов направи неласкави коментари в посока на съмнение на новаторските качества на министъра и обясни пред ВСС, че явно използва ирония в коментара си.

Пред медиите правосъдният министър Данаил Кирилов сподели, че няма обяснение за напрежението. Той заяви, че иска укрепване и стабилност на системата за случайно разпределение на делата. Въздържал се от коментари по темата. Кирилов обясни, че иска да има доверие в системата за случайно разпределение на делата. ВСС трябва да установи фактите, смята министърът на правосъдието.

По мнението му не се правела дълбочинна проверка на системата за случайно разпределение на делата. Иначе Кирилов отказа коментар какво е личното му мнение за работата на системата.