"Не е грях и не съм се отклонил от наложената ми мярка. Не съм направил нищо и не смятам, че е престъпление човек да се нахрани". Това заяви обвиняемият бивш кмет на село Галиче Ценко Чоков, накуцвайки и с патерици на влизане в Специализирания наказателен съд.

Припомняме, преди няколко дни той беше сниман в столично заведение в кв. "Драгалевци" при наложена мярка за неотклонение "домашен арест".

Чоков поиска да знае защо Нова телевизия е станала ударна бухалка на управляващите.

Хванаха Ценко Чоков в ресторант, докато е под домашен арест

Хванаха Ценко Чоков в ресторант, докато е под домашен арест

Полицията и прокуратурата започват проверка...

Той заяви, че не му е бил посочен маршрутът, който трябва да извърви, а също така и мярката му за неотклонение не посочва къде да се храни.

"Имам право на храна и какво противно съм направил, като съм се нахранил за 5 минути. Аз не виждам какво съм прегрешил, че ще ме изядете", отсече бившият кмет на Галиче.

Съдията по делото му разрешил да излезе. Чоков заяви, че поне 15 дни в месеца ходи да се лекува.

"Като пътувам до Плевен, трябва да ям някъде по пътя или не трябва да се храня", запита Чоков и допълни, че си е поръчал храна за 10-15 минути, а охранителните са го снимали. От персонала му обяснили, че тези, които го снимат са охранители. Три пъти ходил на лечение в Плевен.

Ценко Чоков пуснат под домашен арест

Ценко Чоков пуснат под домашен арест

До момента той беше в ареста

"Поръчах си храна, изядох 1/3 от нея и след това дойдоха органите на реда, установиха моята самоличност, пуснаха ме и се прибрах вкъщи", обясни той.

По думите му всички, които са с мярка за неотклонение "домашен арест" и дойдат в съда, ги пускат в почивка и ходят да обядват. "Защо не са в моята ситуация, нали все пак хапват някъде. Защото не са Ценко Чоков или не ядат може би", опита бившият кмет на Галиче.

Прокуратурата иска да върне Ценко Чоков в ареста
Обновена

Прокуратурата иска да върне Ценко Чоков в ареста

Прокуратурата проверява и лекарите, издали експертизата на Чоков

Чоков няма никакви притеснения за наложената му мярка за неотклонение "домашен арест". Той заяви, че никога досега не е ходил в ресторанта в "Драгалевци", а просто там го били закарали, защото му било паднало кръвното.

Той обясни, че не може да ходи без патерици, а състоянието му се подобрило от това, че спазвал диети и правил упражнения. "Всеки си носи кръста и болестите няма как да ми минат. На мен ми стана гнусно - само за мен да говорят и като се видя на екрана ми се доповръща", изтъкна Чоков.

Запорираха имущество за 3.2 млн. лв. на Ценко Чоков и семейство

Запорираха имущество за 3.2 млн. лв. на Ценко Чоков и семейство

Антикорупцията поискала запор на 153 имота на Чокови

Първоначалната версия на неговата съпруга бе, че снимките са монтаж. На следващия ден тя обяви, че мъжът й минал пътьом през заведението от зъболекаря, на който бил, и изчакал да му бъде приготвена храна за вкъщи.

Припомняме, Чоков беше без връхна дреха на масата, на която се виждаха няколко чаши, чинии.

Преди да бъде пуснат от съда под домашен арест той идваше в съда на носилка.

Чоков бил в ресторанта да си купи храна, но седнал за коледен купон, според съпругата му

Чоков бил в ресторанта да си купи храна, но седнал за коледен купон, според съпругата му

Хората сами си палели имотите, за да набедят Ценко Чоков, убедена жена му