За два часа полицаи от СДВР разкриха дръзки крадци. Те нападнали и пребили жестоко млада жена, след което избягали с колата й, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Петима грабители бяха разкрити и задържани тази нощ след светкавична реакция на служители от Седмо РУМВР. Сигналът в районното управление е получен снощи към 21.15 часа от тел.112.

27-годишна жена съобщила, че докато спортувала на пистата до голф-игрището в района на Националната спортна академия, група непознати я нападнали, повалили я на земята и след жесток побой отнели ключовете от лекия й автомобил "Дачия", след което избягали с колата в неизвестна посока.

Незабавно към мястото на инцидента били насочени полицейски екипи, на които потърпевшата дала описание на извършителите. Служителите на реда блокирали района и започнали издирване.

Автопатрул се насочил към околовръстния път, където близо до автобусна спирки полицаите засекли и арестували един от извършителите - непълнолетен от Лясковец, регистриран за кражби и грабеж. По-късно той бил категорично разпознат от жената.

В хода на издирвателните действия, в барака над околовръстното шосе са задържани още двама от групата - 23-годишен мъж, регистриран за грабежи, кражби и противозаконно отнемане на автомобил и непълнолетно момиче от Монтана. Друг автопатрул открил и колата, с която двамата се придвижвали - "Фиат Уно".

Около 23 часа в кв."Малинова долина" е открит изоставен и отнетия от потърпевшата при грабежа лек автомобил "Дачия".
Изяснено е, че с него от местопроизшествието са избягали двама 17-годишни - единият от с. Шумат, а другият от Лясковец, регистрирани за грабежи. Днес преди обед те са задържани от служители на Четвърто РУМВР.

До момента е установено, че членовете на престъпната група нямат адресни регистрации в столицата.
По случая е образувано досъдебно производство за грабеж по чл.198 от НК. Петимата са задържани с полицейска мярка за 24 часа, след което от прокуратурата ще бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.