Недопустимо е да се връщаме към времена, които смятахме, че са забравени и са отминали. Убеден съм, че ще бъде реализирана тази група. Това заяви бившият вътрешен министър в първия кабинет "Борисов" Цветан Цветанов пред bTV в предаването "Лице в лице". Той призова от ръководството на министерството да не дават информация по случая.

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен
Обновена

Столичната полиция издирва 25-годишен син на бизнесмен

Една от версиите, по които се работи е отвличане

Припомняме, след 11-дневно отвличане около полунощ жив и здрав синът на бизнесмена Тони Златков бе открит край Панчаревското езеро.

Според Цветанов, може да се направи припокриване между групата, отвлякла Адриан Златков, и начина на действие на "Наглите". "С детайлите, които са установени вече, ще се стигне до извода, че става дума за друга група, която е сформирана и е създала предпоставки да се прави такова нещо", каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Платен е откуп за Адриан Златков

Платен е откуп за Адриан Златков

Бащата е водил преговорите

Според него, това е само хипотеза и не смята, че трябва да се извежда като основна версия.

"Най-важното от тази развръзка е, че Адриан е жив и здрав в добро състояние. Психическата травма ще остави траен белег върху неговото съзнание и неговото близки. Тук трябва да се даде шанс на българската правоохранителна система да си свърши работата", каза Цветанов.

Цветанов припомни, че в такива ситуации трябва да се събере огромна по обем информация и не трябва да се избързва. Доказателствата трябва да бъдат толкова безспорни, за да са достатъчни като мотиви, за да може съдът да ги реши за постоянна мярка за задържане.

Цветанов припомни освобождаването на Румен Гунински-син, за когото също е бил платен откуп. Можехме да пристъпим към реализация, но тогава се реши, че трябва да съхраним на първо място човешкия живот. Ние вече знаехме, в рамките на месец-два събрахме необходимите доказателства и пристъпихме към реализация, допълни той.

В отговор на въпрос за политиката Цветанов каза: "Няма безгрешни хора, няма безгрешно правителство".