Продължава разследването на убийството в Пловдив от вчера, 26 юли. Полицаите издирват лицето, съпричастно за деянието.

Според шефа на Областната дирекция на МВР в Пловдив Атанас Илков към момента не е намерено оръжието, с което вчера е бил застрелян бизнесмена Данаил Божилов.

Припомняме, вчера, 26 юли, около 9 часа сутринта 43-годишния бизнесмен Данаил Божилов беше смъртоносно прострелян на алея в парк "Лаута" в Пловдив. Беше установено, че убийството е станало, когато мъжът е разхождал кучето си.

Застреляха мъж на алея в парк "Лаута" в Пловдив

Застреляха мъж на алея в парк "Лаута" в Пловдив

Районът е отцепен и криминалисти извършват оглед

Според първоначалната информация мъжът е прострелян в гърдите, но съдебно-медицинската експертизата ще уточни детайлите, коментира зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. Към момента няма информация на мястото на деянието да е имало свидетели.

По думите на Илков бизнесмена е бил убит с изстрел в сърцето. Полицията разследва и версията, в която стрелбата по бизнесмена е дошла вследствие на конфликт заради голямото и агресивно куче на Божилов. "Всички го описват като кротък и коректен човек", допълни Илков пред bTV.

Главният секретар на МВР Младен Маринов посочи пред БНР, че полицията работи по много версии - лични мотиви, неуредени финансови взаимотношения, случайно спречкване и други. "Това са версии, за които трябва да имаме неоспорими факти и доказателства, за да изключим всяка една от тях", посочи Маринов и допълни, че в района на убийството са назначени експертизи. Прави се и експертиза за установяване вида на оръжието. Иззети са и всички записи от камери в района на парка.