Мъж нападна и уби ученичка, като рани тежко приятеля й и нейна учителка в двора на Професионална гимназия по икономика "Димитър Табаков", която се помещава в сградата на 12-то Основно училище.

Инцидентът е станал малко преди 14 часа, като в 13.50 часа постъпва сигнал, подаден от директора на училището, съобщават от МВР Сливен. Полицията все още работи на място. В двора има полиция и линейки.

Потвърди се първоначалната информация, че в основата на трагедията е драма от любовен триъгълник.

В понеделник психолози започват работа с учениците и преподавателите. Още...

По информация на прокуратурата 28-годишният Димитър Иванов многократно е звънил по телефона на 15-годишната Симона, а около 13.50 часа и се е опитал да влезе в училището по време на учебни занятия. Бил е спрян от охраната.

На входа на училището момичето, което е било в миналото във връзка с мъжа, е излязло заедно с педагожката, която се е опитала да разговаря с Димитър.

Именно тогава Димитър Иванов напада Симона, като я наръгва няколко пъти. Симона е починала на място, вследствие на прободни рани във врата, корема и гърдите.
Пострадала е и психоложката, която се е опитала да спре Димитър Иванов.

След това нападателят влиза в двора и напада и 28-годишния Красимир. После нападателят се е самопрострелял в главата с газов пистолет.

И двамата мъже са живи, но се намират в болница „Д-р Ив. Селимински" - Сливен.

Красимир е с прободни рани и пневмоторакс, с опасност за живота.

Нападателят е прострелян в устата с газов пистолет. Прави му се скенер, тъй като не може да говори. Намира се под полицейска охрана в болницата.

В болницата е приета психоложката на училището. Тя е с прободни рани.

Учениците, които са се намирали в сградата на учебното заведение, са изведени. В двора на училището не се допускат външни на разследването лица.

От Окръжна прокуратура Сливен съобщиха, че е започнато разследване за убийство и опит за убийство.

Димитър Иванов е родом от с. Струпец, община Сливен. Той е криминално проявен. От прокуратурата заявяват и че Красимир също е криминално проявен, въпреки че в предишното съобщение на полицията се казва обратното.