Охранител на черешова градина е бил убит, а двама работници в масива са ранени над кюстендилското село Шишковци. Това съобщиха от полицията, цитирани от БНР.

Трупът на пазача Пламен Мирославов - на 47 години е бил намерен на входа на помещението, където бил за денонощна охрана на входа на масива.
Ранените са Мариана Спасова и Кръстьо Асенов - и двамата на 47 години, които работили по договор по черешовата кампания.

Извършителите на нападението и убийството все още не са разкрити, по случая е образувано досъдебно производство. В селото споделиха, че вчера в този район роми са се опитвали да крадат от черешите и влезли в конфликт с охраната.

"Това е изключително нагло и жестоко престъпление, убийците трябва да бъдат издирени и наказани с цялата сила на закона", коментира кметът на община Кюстендил Петър Паунов, който също отиде на мястото, където е извършено престъплението.

"Няма причина, която да те накара да посегнеш на човешки живот", заяви той и призова полицията и разследващите органи да положат всички усилия да намерят престъпниците и да ги предадат на правосъдието.

Кметът на общината е разпоредил също на общинска охрана да окаже пълно съдействие в издирвателните мероприятия, съобщи пресслужбата на общината. Той е настоял собствениците на черешови градини да придружават служителите си, докато отиват и се връщат от работа.

Това е опит хората да бъдат наплашени и да се внуши, че престъпниците могат да останат безнаказани, заяви Петър Паунов. Ще направя всичко възможно кюстендилци да организираме общ отпор на престъпниците и вандалите, категорично заяви кметът.