Oбщинската съветничка във Велинград Екатерина Каферинова е била убита снощи в дома си. Сигналът е подаден малко преди 21 часа. Заподозрян е мъж, който сам е съобщил за убийството на тел 112. Към момента няма данни жертвата да е получавала заплахи.

Информацията за убийството на 72-годишната Екатерина Каферинова е потвърдена за БНР от директора на пазарджишката полиция старши комисар Петко Шотлеков:

"Че е факт, е факт и сме в процес на разследване."

Сигналът за убийството е подаден от Минчо Столарски, който е брат на собственик на местен хотел. Една от версиите е, че той е извършителят на убийството:

"Когато се подава сигнал, няма гаранции, че подателят е истинската му самоличност. Това са пак първоначални данни, които трябва да се потвърдят", каза комисар Шотлеков.

Екатерина Каферинова от 20 години е общински съветник от Българския земеделски народен съюз. Към момента един от възможните мотиви за убийството е неизяснени финансови отношения:

"Тепърва неща, които се сочат, трябва да имаме безспорни доказателства, за да кажем, че е така."

Арестуваха общински съветник в Дупница заради свада с роми

Арестуваха общински съветник в Дупница заради свада с роми

Съветникът размахал и пистолет, има пострадал

По-късно Нова телевизия информира, че подалият сигнала мъж е задържан. Той е 73-годишен. Признал е, че собственоръчно е убил жертвата в дома й. Посочил и къщата, в която е извършено престъплението.

Жертвата е познавала похитителя си от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала.