Тялото на актрисата Виолета Донева е открито в апартамента ѝ в столичния квартал "Изток" на 22 октомври. Това е станало след сигнал на тел. 112, че жената не е била виждана от няколко дни и не отговаря на телефона си, съобщи БНР.

Полицията разбила вратата на жилището ѝ, а при огледите било установено, че по тялото на актрисата има следи от насилие. Убийство е основната версия в разследването.

По информация на националното радио, основен заподозрян е близка родственица на актрисата, която е с психични отклонения.

Виолета Донева е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков. Сред най-известните ѝ участия е това във филма "Обич". Там Виолета Донева си партнира със Стефан Данаилов. През годините актрисата работи в различни столични театри, получавала е и награди за ролите си.

Съдът връща в затвора Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Съдът връща в затвора Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

На втора инстанция той е осъден на 6 години лишаване от свобода

От държавното обвинение информират, че на 23 октомври 2022 г. в Софийска градска прокуратура е докладвано съобщение за започнато предния ден досъдебно производство във връзка с данни за убийство на 81-годишна жена. Уведомен е дежурен прокурор, който незабавно е предприел действия съобразно правомощията си по НПК. Досъдебното производство е образувано в СДВР в условията на неотложност, със съставяне на протокол за първо действие по разследването - оглед на местопроизшествие. Производството се води за това, че жената е умишлено убита на неустановена дата в апартамент в София - престъпление по чл. 115 от НК.

Наблюдаващият прокурор е дал указания и по случая се води интензивно разследване. Извършен е оглед на местопроизшествие, при който са иззети веществени доказателства, назначени са съответните експертни изследвания, разпитани са всички установени свидетели, извършват се оперативно-издирвателни мероприятия. Разследването продължава под ръководството и надзора на Софийска градска прокуратура.