Първите часове на престъплението, до 72 часа, са решителни за разкриване на убийството на Алексей Петров. Първо трябва да се търсят горещите следи на престъплението - няма престъпление, което да не оставя следи. Това заяви адвокат Димитър Марковски пред БиТиВи за убийството на бившата барета.

По думите му или ще има разкриване на определени факти и обстоятелства за покушението на Петров, или това ще остане поредното престъпление, което ще попадне в рубриката "Неразкрити престъпления". "Трябва да се работи по всички версии и посоки, защото изстрелите могат да са дошли от всички страни и да се стигне до извършителя на убийството", настоя адвокатът.

Адвокат Марковски изтъкна, че в последно време отново Алексей Петров давал доста заявки за активно участие в политическите процеси.

Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) посочи, че прокуратурата и МВР трябва да работят по разследването на убийството на Алексей Петров, но не изключва след това да има политически изявления. Това, което може да направи правителството, са конкретни стъпки към реформи на службите, които да започнат да работят адекватно с ясно разписани стъпки с реален надзор, необходимост и търсене.

Според него големият проблем е неяснотата на ролята на Алексей Петров в политиката и взимането на решенията в държавата. Политиците трябва да дават по-ясна представа как и по какви начини водят политиката и как се приемат законодателните актове. Това е проблем, който продължава с години, посочи Стефанов и даде пример с ролята на главния прокурор.

Руслан Стефанов не смята, че убийството на Алексей Петров ще повлияе върху правителството и евентуално разпадане на сглобката.

Намеците нямало да откажат ПП от реформата в службите

Намеците нямало да откажат ПП от реформата в службите

Още реакции след убийството на Алексей Петров