Алексей Петров беше архитект и гарант на сглобката между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ. Той беше запознат с генезиса на много процеси и може би беше неудобен.

Този мотив за убийството на Алексей Петров посочи като най-възможен бившият (и служебен-бел.ред.) вътрешен министър Иван Демерджиев в ефира на Нова телевизия.

По думите му най-новото амплоа, с което се представяше Петров, беше ролята му при съставянето на последния кабинет, той сам се афишираше.

Имаше източници, които потвърждаваха, че Петров е провеждал срещи с Бойко Борисов Кирил Петков, разкри Демерджиев и допълни, че един такъв човек има изключително много информация.

В същото време спокойствието, с което е действал последните седмици и вчера- в деня на убийството му, показва, че той не е имал притеснения и е вярвал, че има закрила и от държавата. А кой има интерес да го премахне, трябва да кажат разследващите, настоя Демерджиев.

Трима гардове не успели да спасят Алексей Петров

Трима гардове не успели да спасят Алексей Петров

Алексей Петров се е движил по често използван маршрут

Според него е възможно убийството на Къро в ЮАР и това на Алексей Петров да са свързани и версията не е за подценяване.

Иначе "в ЮАР тече разследване, което докато бях министър се следеше стриктно", за да се предотвратят следващи убийства, обясни Демерджиев. Какво се случва сега с разследването, не е ясно.

По думите на бившия вътрешен министър политическите действия позволяват да се случват такива показни убийства.

Алексей Петров е опитен и предпазлив, не е вярвал, че има повод и причина някой да посегне на живота му, анализира Демерджиев.

В заключение той се надява и вярва, че може да се разкрие такова убийство.

Цветанов: Над Алексей Петров имаше чадър

Цветанов: Над Алексей Петров имаше чадър

Трактора имал влияние - политическо, икономическо и в организираната престъпност