Покушение срещу бизнесмена Красимир Каменов-Къро в Южна Африка. По първоначална информация е извършена атака на къщата, където е живял със семейството си.

Националната телевизия съобщава, че Красимир Каменов, съпругата му, детето им и детегледачката му са разстреляни в дома им в Кейптаун.

По-късно Министерството на външните работи излезе с позиция, че е българското посолство в ЮАР е информирано за убийството на четирима души в Кейптаун, за които се предполага, че са български граждани.

МВнР изтъква, че все още официална информация от съответните власти в страната на акредитация не е получена в българското задгранично представителство, което поддържа оперативен контакт с компетентните органи и служби.

Посолството на Република България в ЮАР търси информация по официален ред от властите в държавата и веднага след постъпването й ще я предаде на компетентните власти у нас.

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години

Гешев за убийството на Къро: Връщаме се в мутренските години

Главният прокурор дойде в Народното събрание за заседанието на Комисията по правни въпроси

Припомняме, Красимир Каменов по прякор Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол преди около месец. Каменов е издирван за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

В края на март 2023 г. Къро бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Името му бе свързано и със записи, в които се споменава името на Цветан Василев в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи.

За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

Прокуратурата свързва Къро с убийство и изчезнали от 2003 г. и 2013 г.

Прокуратурата свързва Къро с убийство и изчезнали от 2003 г. и 2013 г.

Твърди се, че той е поръчал отстраняването на Мето Илиенски и Братя Византийци