Главният прокурор Иван Гешев дойде в Народното събрание за заседанието на Комисията по правни въпроси. Той коментира накратко пред журналисти покушението срещу Красимир Каменов-Къро и семейството му в ЮАР с думите: "това, което се случва и се прави с българската прокуратура и българската съдебна система ще доведе до бум на престъпността и се връщаме в мутренските години. Дали не е така?"

На повече въпроси обвинител номер едно не отговори.

Минути преди коментара на главния прокурор стана ясно, макар и по непотвърдена информация от българските власти, че Красимир Каменов по прякор Къро е убит в ЮАР, където живее със семейството си. Предполага се, че той, съпругата му, детето им и неговата детегледачка са разстреляни в дома им.

Къро убит в ЮАР

Къро убит в ЮАР

По първоначални данни той и семейството му са разстреляни

Главният прокурор Иван Гешев няма никакво намерение да се оттегля от поста си, напротив - амбициран е да изкара пълния си мандат до 2026 година. Това заяви той в кулоарите на Народното събрание преди да вземе участие в заседанието на ресорната правна комисия.

"Готов съм да си довърша мандата в името на българските граждани и народа", категоричен бе обвинител номер едно.

"Закъснявам за правната комисия, моля ви", обърна се към заградилите него и охраната му журналисти Гешев, отказвайки всякакъв друг коментар по същество.