Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност Красимир Каменов - Къро, сочен за подземен бос, за това, че е подбудил Кристиан Илиев, който е извършил убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР.

На 25 март 2022 г. в София Иванов бил прострелян два пъти с огнестрелно оръжие, с което била причинена смъртта му. На 14 април миналата година като обвиняем беше привлечен Кристиан Илиев за това, че го е прострелял.

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

Кримилица, олигарси и медии в заговор срещу Гешев, държавата и народа

В записи, намерени от прокуратурата, се наместват и инициалите ПП и ДБ

Красимир Каменов е обявен за издирване. Спрямо него от СГП е постановена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.

Като обвиняем по делото е привлечен и Боян Табаков за това, че в качеството на помагач умишлено е улеснил убийството на Иванов.

Апелативният съд не пусна от ареста обвинените за убийството на бившия полицай

Апелативният съд не пусна от ареста обвинените за убийството на бившия полицай

Защитниците на подсъдимите обжалвали мерките им за неотклонение като несправедливи

Според събраните доказателства извършителят на убийството предварително е подсигурил оръжието и е тренирал стрелба с огнестрелно оръжие със същия калибър, проучил е района на местоживеене на убития и ежедневните му навици и е съставил план за начина на извършване на убийството, подсигурил си е и лек автомобил за отдалечаване от мястото на убийството.

Припомняме и че името на Красимир Каменов - Къро бе сред изнесените на брифинга на прокуратурата, в който се представиха схеми, по които организираната престъпност, медии и журналисти и олигарси работят заедно за отстраняването на главния прокурор Иван Гешев.

"Не изключвам възможността в рамките на разследването да излязат разкрития по още няколко поръчкови убийства от близкото и не толкова близкото минало". Това каза замeстник-главният прокурор Борислав Сарафов пред журналисти на брифинг за разкриването на нарколаборатория в Старозагорско.

"Става дума за изключително популярни лица от ъндърграунда. Той (обявеният за издирване К.К., бел.а.) е един от знаковите лица на прехода, един от последните мохикани", добави Сарафов, цитиран от БТА. Той бе категоричен, че разследването е на базата на много сериозни и аргументирани доказателства.