18-годишната Стела Семерджиева се легитимира пред Софийски градски съд с ученически бележник. Тя ще свидетелства по делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 негови приближени, обвинени в участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици.

Ученичката е призована като свидетелка и при снемането на самоличността й тя показа удостоверение, от което се вижда, че в момента няма лична карта и в МВР изготвят новия й документ за самоличност.

Съдът разгледа факти около здравословното състояние на Борислав Секулов. Това стана на закрито заседание, тъй като адвокатите му били притеснени да не излязат факти, които засягат личния живот на Секулов.

Припомняме, на 6 октомври състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на Златко Баретата и го пусна под домашен арест.

Другите 11 подсъдими, които също искаха промяна в мерките им, останаха в ареста.

Припомняме, Златомир Иванов - Баретата се намира в ареста от близо година и половина, след като бе задържан след общодържавно издирване.
Той е обвинен за ръководене за престъпна група за разпространение на наркотици и за убийството на Румен Стефанов.

Не за първи път Баретата иска да бъде освободен по здравословни причини. На едно от последните заседания по делото Златомир заяви, че задържането му е тормоз и произвол.