Мъжът, подал фалшив сигнал за бомба на Летище София остава в ареста. След като беше задържан вчера за срок до 24 часа, с постановление на Софийската районна прокуратура Георги Найденов ще остане в ареста за срок до 72 часа.

Найденов е привлечен в качеството си на обвиняем за престъпление по чл. 326, ал. 1 НК. За подобно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода" за срок до 2 години.

До 20 000 лв. глоба за автора на  бомбената заплаха срещу летище "София"

До 20 000 лв. глоба за автора на бомбената заплаха срещу летище "София"

Мъж, представил се като жена...

Установено е, че на 23 юни, около 22.40 часа, Георги е позвънил от мобилен телефон на номер 112. Тогава той е заявил, че на Летище София има поставена бомба.

Веднага след сигнала към летището са изпратени екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР (СОБТ-МВР). Заедно със служителите на Граничното полицейско управление - София (ГПУ) те извършили проверка на летището за наличие на взривно устройство. Такова обаче не било намерено.

Задържаха 42-годишен софиянец за фалшивия сигнал на Летище София

Задържаха 42-годишен софиянец за фалшивия сигнал на Летище София

Той е с криминални регистрации за хулиганство

Припомняме, за времето на извършването на проверката достъпът и до двата терминала на летището беше блокиран. Намиращите се там лица бяха изведени от сградите.

Разследването по случая продължава под наблюдението на Районната прокуратура в София. Изясняват се мотиви за подаването на фалшивия сигнал.