Продължава скандалът с удара срещу НАП, а политиците си разменят обвинения за това кой и как да поеме отговорността. в социалните мрежи, обаче расте популярността на обвинения за хакерската атака Кристиян Бойков.

Уронване на престижа на НАП или демонстриране на его целяла хакерската атака

Уронване на престижа на НАП или демонстриране на его целяла хакерската атака

ИТ специалист призовава потребителите за бдителност

20-годишният Бойков се превръща в истинска интернет-сензация. В социалните мрежи беше създадена негова фен-група, в която бе качено и първото му интервю след ареста. Снощи той говори единствено пред "Нова телевизия". Реално сега се пишат какви ли не глупости по медиите. Бил съм богат. Пуша цигари за 5 лв. и се движа с градски транспорт и ям дюнери от лавката.

НАП уверяват, че няма да има тежки последици от хакерската атака

НАП уверяват, че няма да има тежки последици от хакерската атака

В момента текат проверки в четири направления

Пробивът в системата на НАП продължава да държи висок градуса на политическите страсти. "Това е една сериозна заплаха и пробив на националната сигурност. Отговорността е на цялото правителство, щото гръмна такъв скандал. И те веднага хващат един младеж, който нито има доказателство срещу него, нито нищо, за да замажат положението", коментира депутатът от БСП и заместник-председател на Комисията по отбрана Николай Цонков.

"Трябва да има наказани, ако има пропуски. Не трябва да бъдат героизирани такива момчета и момичета, ако се намери кой е направил пропуска, чиновници и държавни служители да бъде направено това, да бъде подобрена защитата. Приоритетите са образование, сега започнахме и със сигурност, ще стигнем и до кибер. Ние го съзнаваме, но нямаме такива пари в държавата", коментира бившият вътрешен министър и член на Комисията по отбрана Валентин Радев.

Адвокатите на Кристиян: Да му свалят обвиненията, за да търси хакера на НАП

Адвокатите на Кристиян: Да му свалят обвиненията, за да търси хакера на НАП

Той е невинен до доказване на противното, напомнят те

Разследването продължава. Очаква се в началото на новата седмица НАП да е готов с приложението, което ще позволи на гражданите да направят проверка, дали данните им са изтекли в разпространените файлове.