Не съм виновен, няма да коментирам повече нищо, чакам да мине делото. Това заяви Кристиян Бойков, цитиран от "Нова".

Той обеща да даде изявление, когато всичко приключи. Възпротиви се обаче на "абсурда, в който е въвлечен и всички глупости, които се изписаха, че съм бил много богат, след като пуша цигари от 5 лева и се возя с градския транспорт". 

Според него, уликите не са достатъчно сериозни, но на този етап не може да коментира хода на делото и се надява да се докаже, че е бил набеден. 

Бойков не е замесен в теча на информация от НАП. Категорично съм на мнение, че той е набеден и е перфектната жертва. Това заяви в ефира на bTV Георги Янков, мениджърът на компанията по киберсигурност, в която работи обвиняемият. 

Припомняме, че той беше задържан за кибератаката срещу информационната система на НАП.

Софийската градска прокуратура взе вчера мярка за неотклонение "Подписка"спрямо обвинения в компютърното престъпление 20-годишен младеж.

Работодателят на хакера: Кристиян е перфектната жертва

Работодателят на хакера: Кристиян е перфектната жертва

По думите на адвокатите обвиненията срещу Кристиян са абсурдни

Мотивите за вземането на най-леката мярка за неотклонение са събиране на допълнителни доказателства по делото, които сочат, че неправомерно копираните данни от сървър на Приходната агенция не са част от критичната инфраструктура. Това е било установено от писмо на НАП до прокуратурата.

НАП спря и сървъра за регистрация на касови апарати

НАП спря и сървъра за регистрация на касови апарати

Тестовете на сигурността на системата продължават

Взети са предвид и данните за чистото съдебно минало на обвиняемия, младата му възраст, размерът на наказанието за престъплението (лишаване от свобода до 3 години и глоба до 5000 лева), както и задължителното прилагане на института на освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание.

Разследването по делото продължава.

Източници на "24 часа" сред разследващите обаче твърдят, че Кристиян не оказва съдействие. Лаптопите му, личен и служебен, са били криптирани, а той е отказал да ги отключи. 

Припомняме, вчера на 20-годишния Кристиян беше повдигнато обвинение за киберпрестъплението, след като той беше задържан на работното си място.

Беше установено, че младежът е пробил и сайта на МОН преди 2 години.

По повод хакерската атака премиерът Бойко Борисов заяви, че в Бъгария има уникални вълшебници в IT сферата и трябва хакерите да работят за държавата.

Националната агенция за приходите спря и сървъра за регистрация на касови апарати, съобщава bTV.

Причината е хакерската атака и тестовете на системата.

БСП иска президентът да свика КСНС заради теча на данни от НАП

БСП иска президентът да свика КСНС заради теча на данни от НАП

Борисов все не е компетентен да дойде да ми отговори на въпросите

Припомняме, ден след кибератаката започна одит на информационните системи на Приходната агенция. По-късно стана ясно, че досега всъщност не са били извършвали тестове за сигурност на информационната ѝ система.

БСП поиска президентът Румен Радев да свика КСНС заради теча на данни от НАП.