Борисов все не е компетентен да дойде да ми отговори на въпросите. От това се оплака с декларация лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя постави въпроса за хакерската атака срещу НАП.

Колкото и да си заравяте главата в пясъка, няма да ни подмине цунамито с изтичане на личните данни от НАП, обърна се червеният водач към депутатите от мнозинството. Държавността се срива с часове, опасява се Нинова.

Борисов се повози на катер, докато Нинова и Марешки го чакат в НС

Борисов се повози на катер, докато Нинова и Марешки го чакат в НС

До 21 юли се провежда учението "Бриз 2019"

БСП моли Румен Радев да свика КСНС и да се вземат мерки срещу кризата с изтичането на данните от НАП. Да вземем мерки да овладеем тази криза, макар че тя тепърва ще се развива, настоя още социалистката, която е притеснена, че последиците тепърва ще се усещат.

На заседанието на КСНС тя иска да се види кой носи наказателната и политическа отговорност на кризата. Лидерът на червените отново подчерта, че правителството на Бойко Борисов е вредно за държавата и сега се доказва, че е заплаха за националната сигурност

Борисов иска хакерите да работят за държавата

Борисов иска хакерите да работят за държавата

По думите му сме имали уникални вълшебници в IT сектора

Финансовият министър Владислав Горанов отговори на Нинова. Няма оправдание в пробива в базата данни на НАП, изтъкна той. Горанов не е съгласен обаче с твърденията й, въпреки че увери, че не омаловажава кризата

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

В един файл срещу над 1,1 млн. ЕГН-та са изписани доходи и вноски

Припомняме, на 15 юли 2019 г. ДАНС, МВР и НАП проверяваха сигнал от хакер, че е източена значителна част от базата данни на Националната агенция по приходите. Малко преди изказването на президента от прокуратурата съобщиха, че задържаният е освободен с мотив, че е необходимо да се съберат повече доказателства.

Вчера на 20-годишния Кристиян беше повдигнато обвинение за киберпрестъплението, след като той беше задържан на работното си място. Беше установено, че младежът е пробил и сайта на МОН преди 2 години.

Ден след като стана ясно, че има пробив и теч на лични данни, вътрешният министър Младен Маринов призна, че има пробив в националната сигурност на страната и заяви, че една от версиите, по които се работи, е с руска следа.

По повод хакерската атака премиерът Бойко Борисов заяви, че в Бъгария има уникални вълшебници в IT сферата и трябва хакерите да работят за държавата.