Унищожиха близо 70 000 имитации на известни марки, съобщиха от Агенция "Митници".

Става въпрос за фалшиви дрехи, спортни обувки, парфюми и аксесоари.

На 14 декември били унищожени общо 8650 чифта чорапи с логото на световноизвестна марка, 893 парфюма и тоалетни води със знака на три световноизвестни бранда, както и 428 метални ключодържателя с логото на две марки автомобили.

При други пет процедури били унищожени близо 50 000 текстилни изделия - предимно чорапи, 3112 чифта спортни обувки и маратонки, 2562 дамски чанти, портмонета, колани и часовници с логото на известни брандове, както и 3365 парфюма и тоалетни води със знака на световноизвестни марки.

Фалшификатите били задържани от митническите служители на МП "Капитан Андреево" през тази година при опит да бъдат пренесени през граница.

Представители на правопритежателите на марките били уведомени за конфискуваните стоки и след като било установено, че те са фалшиви, се постановило, че трябва да бъдат унищожени. Разходите по процедурите се поели от правопритежателите.

От началото на годината при общо 193 случая на МП "Капитан Андреево" са задържани над 250 000 артикула. Най-често задържаните стоки са дрехи, парфюми и тоалетни води, чанти, портмонета, обувки и маратонки.