Златомир Иванов, по-известен като Баретата, незабавно трябва да бъде опериран.

Това заяви доцент Петър Михайлов, който представи пред Софийски градски съд експертното си становище за здравословното състояние на подсъдимия.

Припомняме, заседанието преди Нова година, на което той поиска от съда по-лека мярка, бе отложено заради назначена медицинска експертиза.

От експертизата на доцент Михайлов стана ясно, че Баретата страда от стеснение в долните пикочопроводи.

Самият Иванов не се яви на днешното заседание.

Междувременно Софийски градски съд отложи решението си дали Баретата трябва да излезе от ареста или не.

Решение ще бъде взето на 28 януари. Единият от защитниците на Иванов - адвокат Димитър Вълчев обясни, че причината са направените нови доказателствени искания.

Той не пожела да отговори на въпроса дали е опасно за здравето на Златко Баретата, при заболяването което има, да остане в ареста.

Очакванията за защитниците на Баретата са след една седмица Софийски градски съд да излезе с решение дали мярката на Златомир Иванов трябва да бъде изменена в по -лека или да бъде потвърдена.

Делото мина при закрити врата.

Според официални източници на news.bg от съда, друга причина Баретата да иска да излезе от ареста, е че детето му е тежко болно и по няколко месеца остава за лечение в чужбина.

Златомир Иванов е обвинен за ръководене на организирана престъпна група от 19 души, търгувала с наркотици и извършвала убийства.