Условна присъда получи бивш надзирател от бобовдолския затвор, внасял забранени предмети, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил. Наложено му е наказание от година "лишаване от свобода" с изпитателен тригодишен срок. Той не може да заема държавна длъжност за период от две години.

К. Хаджийски е бил надзирател в затвора на Бобов дол. От началото на 2015 година за него е започнало да постъпва информация за нерегламентирани контакти с лишените от свобода и с техни близки с цел внасяне на неразрешени вещи в затвора срещу заплащане.

На 10 ноември 2015 година обвиненият надзирател е бил обискиран и в него са открити шест СИМ карти за телефон, четири реотани за скара, мобилен телефон със зарядно устройство и хендсфри. Подсъдимият видимо се притеснил, няколко пъти попитал главния надзирател "дали може да се направи нещо", но получил отрицателен отговор.

Претърсването е на основание на заповед, издадена от началника на затвора.

Майка на лишен от свобода, за когото са били предназначени вещите, е свидетелствала по случая. Начинът на предаването на вещите го уличили в нерегламентирана дейност.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.