Депутатката от Продължаваме промяната Рена Стефанова се призна за виновна в това, че е извършила нарушение на Закона за движение по пътищата и в резултат на това е причинила ПТП, съобщават от прокуратурата. Инцидентът е станал през декември миналата година на кръстовището на улица "Одрин" и бил. Тодор Александров" в София. Тя блъснала пешеходец. В резултат на удара пострадалата получила фрактура на 12-ти гръден прешлен.

Обвинението спрямо Рена Стефанова. бе повдигнато след като от страна на главния прокурор бе отправено искане до 47-то Народно събрание , а народният представител сам даде съгласието си за продължаване на наказателното производство спрямо него.

Пред съда обвиняемата заяви, че се признава за виновна в извършване на престъплението. С определение от 22.06.2022 г. Софийски градски съд (СГС) одобри споразумение между Софийска градска прокуратура и защитата на подсъдимата.

Съдът счете, че определеното на обвиняемата наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 месеца, изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от 3 години и "лишаване от право да управлява моторно превозно средство" за срок от 3 месеца, е съответно на обществената опасност на деянието и дееца и е в съответствие със закона и морала.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Гешев иска имунитета на депутат заради катастрофа
Обновена

Гешев иска имунитета на депутат заради катастрофа

Делото може да продължи и при съгласие на народния представител