Условна присъда получи младеж, ограбил пострадала при катастрофа жена край столичния квартал "Филиповци", съобщиха от прокуратурата. Непълнолетният се е споразумял със Софийската районна прокуратура.

Кражбата станала на 02 юни 2017 г., около 14:00 часа. Обвиняемият Ицо Кирилов (непълнолетен към този момент), бил в района около паметника на 14-те загинали войници, поставен в близост до ж. к. "Филиповци".

Той приближил зад гърба седналата встрани от пътното платно пострадала Л. Р. Жената чакала превоз и притискала с две ръце в скута си раница с лични вещи. Кирилов се приближил откъм гърба й, хванал раницата и я издърпал рязко и със сила от ръцете на Р. След това се отдалечил в неизвестна посока.

По време на това разследване Кирилов е бил под арест заради високата обществена опасност на извършеното деяние. След приключване на производството, делото е внесено в Софийски районен съд, заедно с обвинителен акт за описаното по-горе престъпление.

В хода на съдебното производство е постигнато споразумение между прокуратурата и защитника на подсъдимият Кирилов, като му е определено наказание лишаване от свобода за срок от една година, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Подсъдимият е възстановил на пострадалата стойността на инкриминираните вещи.

Споразумението е с характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване или протест.