Районната прокуратура в Благоевград е приключила дело за извършено престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. В разследването било установено, че на 20 ноември 2022 г. жител на петричкото село Скрът бил въведен в заблуждение, в резултат на което му била причинена вреда в размер на 1 600 лева.

Срещу тази сума на мъжа били предложени комплекти тенджери, ножове и позлатени вилици от реномирани марки. В действителност обаче му били продадени готварски съдове, кухненски прибори и такива за хранене, различни от показаните му първоначално мостри на предлаганите за продажба стоки, съобщиха от държавното обвинение.

Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн стоки

Заловиха трима измамници, търгуващи с онлайн стоки

Мъжете уговаряли купувача да плати авансово

В рамките на разследването са проведени разпити на свидетели и разпознаване, приложени са писмени доказателства и са иззети множество вещи, добавени към доказателствата по делото.

Като обвиняем за измамата бил привлечен гражданин на Молдова на 52 години. Той изразил съжаление за извършеното и възстановил парите на ощетения. По одобрено от съда споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемия, му е наложено наказание от 1 година затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Държавното обвинение призовава хората да бъдат бдителни и да подават сигнали за подобни случаи.