По споразумение на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден 44-годишния Димо Д., за укриване на 4 автомобила на стойност над 200 хил. лева.

От януари 2016 г. до 25 октомври 2017 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага укрил чужда движима вещ - лек автомобил марка "Нисан -Х Трейл", собственост на дружество със седалище в София, на стойност 58 793 лева, и спомогнал да бъдат отчуждени чужди движими вещи - лек автомобил марка "Ленд Ровер", собственост на украински гражданин, на стойност 54 350 лева, лек автомобил марка "Ауди" А4", собственост на неустановено по делото лице , на стойност 44 420 лева, лек автомобил марка "Мазда CХ-5", собственост на дружество със седалище в гр.София, на стойност 50 553 лева, като всички автомобили на обща стойност 208 116 лева, за които знаел, че са придобити от другиго чрез престъпление, като укривателството е в големи размери.

По споразумение, постигнато между прокурор от Районна прокуратура-Стара Загора и защитникът на обвиняемия, одобрено от Районен съд-Стара Загора, на Димо Д. е наложено наказание "лишаване от свобода" за срок от две години условно с четири години изпитателен срок.

Веществените доказателства по делото - 4 броя леки автомобили е постановено да бъдат върнати на правоимащите физически и юридически лица. Автомобилът, чийто собственик не е установен ще бъде отнет в полза на държавата, ако в 5-годишен срок от изземването му не бъде потърсен.

Определението на съда има характер на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.