Служителка на „Пътна полиция" - Русе е била уволнена, заради издаване на фалшиви шофьорски книжки.

К.М. е работела като системен оператор в сектор "Пътна полиция", съобщават от МВР.
При проверка е установено, че в периода 2007-2008 година е съдействала на 33 лица да им бъдат издадени неправомерно свидетелство за управление на автомобил.

Гражданите са нямали свидетелство за успешно завършен курс на подготовка за управление на МПС или не са отговаряли на изискванията на закона да имат завършено основно образование.

Проверката на работата на К.М е установила още, че системното нарушаване на правилата от страна на служителката не е поради тяхното непознаване.

За още две уволнения съобщават от пресцентъра на министерството.

Едното е на главен полицай от ПУ "Нов път" във Видин. Той е уволнен за това, че е заблудил гражданин, че ще снеме данните на съпругата му от информационната система на лицата, обявени за общодържавно издирване.
За това полицаят е поискал 200 лв.

Гражданинът е подал жалба и е извършено специализирана полицейска операция с белязани банкноти. Полицейският служител е бил задържан на мястото на предаване на подкупа.
Бившият полицай е с мярка "неотклонение" и парична гаранция от 1 000 лева.

Третото уволнение е заради шофиране след употреба на алкохол. Главен полицай М. И. от Монтана по време на отпуската си е предизвикал катастрофа. Той е управлявал мотора си с 2.2 промила алкохол в кръвта.