Телефонни измамници са успели да вземат от възрастна жена в Русе 2070 лева и 30 грама златни накити, като в сценария са добавили и журналистически екип.

Инцидентът станал вчера, когато около 10 часа сутринта. 70-годишната жена получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представяйки се за инспектор Петър Петров от полицията.

Той ѝ обяснил, че телефонният ѝ номер, заедно с номера на дебитната ѝ карта са намерени у водач на престъпна група с малко име Стефан и е много вероятно жената да бъде атакувана вечерта в дома ѝ.

Това обаче можело да се предотврати, тъй като полицията е по петите на престъпниците, а акцията е съвместна с журналистически екип.

За да помогне на полицаите и медиите, потърпевшата жена трябвало да събере всичките си пари и златни бижута, да ги сложи в найлонова торба и да ги постави в стара автомобилна гума в края на улицата.

Русенката събрала 2070 лева и 30 грама златни накити и направила всичко според инструкциите.

По-късно се опитала да се свърже с въпросния полицейски инспектор и разбрала, че е жертва на телефонна измама.

От Областната дирекция на полицията напомнят, че никой не търси гражданите за подобен вид съдействие, а акции в присъствието на журналистически екипи не се правят.