Неправоспособен водач е установен да шофира след употреба на алкохол. Около 23:30 часа снощи за проверка между селата Цани Гинчево и Никола Козлево бил спрян водач на лек автомобил Шкода "Октавия" с немска регистрация, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 32-годишен мъж от село Цани Гинчево. Той не представил свидетелство за управление, а след справка станало ясно, че е няма книжка.

Мъжът бил във видимо нетрезво състояние. Тестван е с дрегер, като са отчетени 3,93 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест в Каолиново. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК .

От прокуратурата информират, че по-късно мъжът е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за срок до 72 часа. Разследването по случая се води под надзора на Районната прокуратура в Шумен. Обвинението на 32-годишния мъж от село Цани Гинчево е за престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

След направената справка за съдимостта на мъжа станало ясно, че той е осъждан два пъти за шофоране в пияно състояния, като последния път са отчетени 3,98 промила алкохол.

Работата по случая продължава.

Полицията засече двама 60-годишни мъже да шофират с над 3 промила алкохол в Пловдив

Полицията засече двама 60-годишни мъже да шофират с над 3 промила алкохол в Пловдив

Единият катастрофирал, а другият впечатлил униформените с неадекватно поведение