Служители на ГДНП и ОДМВР-Русе задържаха мъж, извършвал жестоки грабежи на възрастни хора. В изясняването на престъпната дейност и издирването му се включили и колегите им от ОДМВР- Търговище, Добрич и Бургас

Специализираната полицейска операция е проведена на 30 август. В резултат на предприетите действия, в района на Слънчев бряг, е задържан 46-годишния Р.Р. от Русе, криминално проявен и осъждан. За него е установено, че е извършвал грабежи в домовете на самотно живеещи възрастни хора на територията на Североизточна България.

Престъпленията се характеризирали с особена жестокост. В рамките на операцията са задържани и други криминално проявени лица, които по различен начин са подпомагали престъпната дейност на Р.Р.

При извършените процесуални действия в жилища, ползвани от задържаните, са намерени и иззети маски с прорези за очите, различно по вид тиксо, "свински опашки", големи парични суми, ръкавици, инструменти за взломяване, боеприпаси и други вещи, отнети по време на престъпленията.

Р. Р. е съпричастен към грабеж, извършен на 7 април 2017 г. в с. Червена вода, област Русе, при който двама маскирани проникнали през прозорец на банята в къщата на възрастно семейство. Завързали двойката със "свински опашки", заплашвали ги, нанесли им побой и отнели сумата от около 2050 лв. и други вещи. Продължава работата за изясняване на цялостната престъпна дейност на Р.Р.

С решение на прокуратурата той е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление и мярката му за неотклонение е удължена за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до Окръжния съд в Русе за постоянна мярка "задържане под стража".