Двама мъже, организирали незаконни интернет залагания са задържани при мащабна операция антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП - МВР.  

Двама столичани - на 26 и 27 години предоставяли незаконно банкови кредити с 30% месечна лихва на лица, които залагали в различни интернет сайтове.

Букмейкърите работели на територията на ж.к. "Младост" в София и с престъпната си дейност ощетявали държавния бюджет.

И двамата задържани са безработни.
При обиска на домовете им криминалистите иззели голям брой лични документи на получатели на незаконни кредити, нотариално заверени договори за прехвърляне, 15 записа на заповед на името на получатели на заеми за над 200 000 лв., ключове и талони от различни луксозни автомобили.

Антимафиотите иззели и много незаконно притежавани боеприпаси за различни видове оръжия, пистолет "Глок" и компютърна конфигурация.

При обиска са намерени 11 200 евро, 5 000 лв. и 530 долара, за които не са представени документи за произход.

Срещу заподозрените е образувано дознание в ГДБОП - МВР. Разследването за престъпната дейност продължава под прякото наблюдение на Софийска градска прокуратура.

Припомняме, вчера беше арестуван 35-годишен мъж от София, който е администратор и собственик на сайта www.Igrach.com. Сайтът бил използван от 2006 г. за организиране на незаконни хазартни игри.