Веселин Стоименов е бил убит малко преди 21 часа в София, съобщи БНТ. 

Той е улучен от 8 куршума. Фатален се е оказал този, който е попаднал в главата на жертвата.

Полицията е отцепила района на инцидента.  

Убийството на предприемача е станало близо до комплекс "Макси". Веселин Стоименов е открит във вход на бл.19 близо до бул."Симеоновско шосе".

Захариева притеснена от поръчковите убийства

Захариева притеснена от поръчковите убийства

Очаква бърза работа на разследващите за снощния разстрел

Отново тази вечер в близост до мястото на убийството, в "Студентски град", е открит опожарен лек автомобил.

Веселин Стоименов е свързан с ВИС -2.По неофициална информация Стоименов е юридическото лице, което е извършило ликвидацията на ВИС-2.

Веселин Стоименов е вторият човек, на когото е поверена грижата за инвестициите на ВИС по Черноморието.

Собственик и съсобственик е в редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други.

Веселин Стоименов е спряган за един от наследници на убития президент на "ВАИ Холдинг" Георги Илиев, припомня сп. "Тема".

СДВР работи по разкриването на тежко криминално престъпление, съобщиха от полицията.

В 20.20 часа тази вечер е получен сигнал за прострелян мъж в ж.к. „ Градина“ в столицата. Към мястото веднага са насочени полицейски екипи.

Установено е, че 53-годишен мъж е прострелян и починал на място. Районът е отцепен, извършва се оглед. Процесуално-следствените действия продължават. Служителите на СДВР работя активно по издирването и задържането на извършителите.

През април 2014 г. името на Стоименов беше забъркано в скандал, след като стана ясно, че частна фирма е окупирала пристана за лодки в резервата Ропотамо, въпреки прекратения договор с РИОСВ. Според "Биволъ" компания на Веско Дебелия притежава дружеството, свързвано още с издирвания за наркотрафик Христофор Амантанидис – Таки.