Бившият приятел на председателката на Варненския административен съд Анелия Цветкова е този, който подхвърлил подкупа от 10 000 лева.

Това съобщава moreto.net като се позовава на информацията, дадена на в."Позвънете Новини" от сервитьорката, обслужвала масата на съдийката в ресторант-градина "Лавера", където е задържана.

Припомняме, при проведена специализирана операция на служители от Държавната агенция „Национална сигурност" (ДАНС) и Софийската градска прокуратура във Варна на 17 юли (четвъртък) бе задържана в момент на получаване на подкуп в размер на 10 000 лв., Анелия Михайлова Цветкова - председател на Административния съд - Варна.

"На второто сепаре в заведението седяха двама редовни клиенти - мъж и жена, които обслужвах. По едно време нахлуха 5-6 души с качулки и закопчаха с белезници мъжа. В заведението бяхме с другата ми колежка, с която сме на смяна. Наблюдавахме цялата операция по задържането. Също така как проверяваха банкнотите една по една и описаха всичко. Не видях самото предаване на парите. Доколкото разбрах, жената ги е извадила от чантата си и ги предала доброволно на двете прокурорки. Мъжа го изведоха почти веднага с белезници", разказа сервитьорката Рая Хаджиминчева.

Стефан Стефанов е името на задържания мъж, вписано в протоколите на прокурорите.

По информация на в."Позвънете Новини" това е мъжът, с когото доскоро Цветкова живеела на семейни начала.

Сервитьорката разказа, че двамата били много редовни клиенти.
„Поне два или три пъти идват на обяд през седмицата и правят добри сметки", обясни сервитьорката.

Този ден направили сметка за 20-ина лева, поръчали си една бутилка вино и мезета. Малко след това нахлули мъжете с качулките.

Сервитьорката описва Цветкова и Стефанов като "Възпитани интелигентни хора. Мислели сме си винаги, че са приятели. Винаги сядаха един срещу друг и надалече от бара."