Варненският окръжен съд (ВОС) потвърди ареста на Константин Костов, обвинен, че като организатор и ръководител на престъпна група склонявал към проституция 8 жени и организирал трафика им.

Те са работили нелегално под прикритието на клубове за масаж във Варна и на територията на комплекс "Златни пясъци".

38-годишният варненец е в ареста от септември миналата година, след като бе разкрита дейността на престъпната група.

Заедно с Константин Костов като организатор е посочен и Ясен Янев, който преди година бе екстрадиран в Австрия, за да бъде съден за същите престъпления.

Пресслужбата на ВОС припомня в съобщение до медиите, че за по малко от година разследването по това дознание приключи и във Варненския окръжен съд бе внесен обвинителен акт.

17 обвинения за тежки престъпления са повдигнати срещу Костов. Освен него подсъдими по делото са съдружникът му Ясен Янев, охранителят от клуб "Криси" Иван Павлов, организаторът на дейността на клуб "Ели" Сергей Иванов и чичото на Константин - Камен Костов, който заел мястото на Сергей Иванов след напускането му.

Днес съдът се е запознал с от тройната съдебно-медицинска експертиза и е преценил, че подсъдимият може да се лекува и в затвора. Костов е твърдял за рязко влошаване на здравословното му състояние.

Според съда Костов трябва да остане в затвора, защото има опасност да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетелки по делото.