Криминалисти от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) и техни колеги от Варна разкриха високотехнологична наркооранжерия, съобщава пресцентърът на МВР.

Действията са проведени в понеделник от криминалисти на ГНДП и техни колеги от ОДМВР-Варна. В рамките на спецоперацията е разкрита оранжерия за производство на канабис, изградена в района на производствен цех в село Млада гвардия, снабдена с високотехнологично оборудване.

При извършените процесуално-следствени действия от помещението са иззети 450 саксии с растения от рода на конопа. Във фризер са намерени 10 полиетиленови плика, съдържащи тревиста маса с общо тегло около 8 килограма, препарати и торове за отглеждането на растенията.

Задържани са двама 45-годишни мъже - от с. Садиево и Кокаляне, осъждани и с множество криминални регистрации. При претърсването на ползваните от тях адреси и автомобили са открити още полиетиленови пликчета, съдържащи вещества на кристали и тревиста маса, както и електронни везни.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по който продължава под надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Разкриха оранжерия за марихуана в жилище в София

Разкриха оранжерия за марихуана в жилище в София

На място са открити и близо две кила трева в буркани