Усилено дежурство е въведено в затвора в Бобов дол заради празниците и след инцидента с двамата избягали от Централния софийски затвор, съобщава БНР.

Бягството от затвора - комично

Бягството от затвора - комично

Чистачката реагира най-адекватно

Прави се обследване на съоръженията за физическа охрана, на техническата въоръженост и на устройствата за видеонаблюдение и изправността на камерите, както и инструктаж на служителите, някои от които са новоназначени. През празничните дни ще има извънредни свиждания и получаване на извънредни хранителни пратки, което налага допълнителен контрол.

Надзирател: Въпрос на време беше да се случи бягство от затвора

Надзирател: Въпрос на време беше да се случи бягство от затвора

Ежедневно прелитат дронове над затвора

Към момента в затвора в Бобов дол присъда излежават над 500 мъже, голяма част от тях са рецидивисти. От 2012 г. в затвора е възобновено училище "Д-р Петър Берон" с обучение от 1-ви до 12 клас. През учебните години се записват, ограмотяват и завършват съответния клас над 100 лишени от свобода. Затворът разполага с фитнес-зала, изградени са и 4 външни спортни площадки.

МВР получи 100 сигнала за избягалите затворници

МВР получи 100 сигнала за избягалите затворници

Валентин Радев предупреждава, че са много опитни

През 2017 г. е започнало отпечатването на затворнически вестник "От другата страна". Към затвора действа библиотека с над 7 500 тома научна и художествена литература. Част от осъдените работят в дърводелския цех, в цехове за ракитени изделия и за оградни мрежи.