Поредната жертва на телефонните измамници е 72-годишна плевенчанка. Тя е станала жертва на телефонна измама на 1 септември, пише plevenzapleven.bg.

Възрастната жена изхвърлила през прозореца на жилището си в Плевен 4200 лева. Между 16:30 часа до 17:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от мъж, представил се за полицейски служител. Жената била заблудена, че участва в полицейска операция по задържане на телефонни измамници.

Изхвърлените през прозореца пари били взети от непознат. 72-годишната по-късно е разбрала, че е станала жертва на измама и на 2 септември е потърсила полицията. За престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК е уведомен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

От полицията съветват: Ако бъдете потърсени на домашен, служебен или личен мобилен телефон от непознати и схемата на разговора е по указания начин, не предприемайте инициатива да водите разговора.

Не се доверявайте и не давайте пари по никакъв повод. Запазете самообладание. Незабавно се опитайте да влезете в контакт с вашия близък. Опитайте се да потърсите логика в ситуацията.

При съмнение се обадете незабавно на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР, защото само така ще бъде осуетена измамата и ще дадете възможност на разследващите органи да задържат конкретни лица от групата.