Лек автомобил "Опел" е блъснал пресичаща пътното платно 73-годишна жена на кръстовището на бул. "Княз Ал. Батенберг" и ул. "Старозагорска" в Казанлък около 19:25 часа снощи, съобщават от полицията. Възрастната жена е била настанена с опасност за живота в болница, където по-късно е починала.

Колата е била шофирана от 20-годишен младеж. Той е бил тестван за алкохол и наркотични вещества, като са отчетени отрицателни резултати. Задържан е за срок до 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Пийнал шофьор уби пешеходец в Стара Загора

Пийнал шофьор уби пешеходец в Стара Загора

Водачът е тестван и за наркотици, като е резултатът е бил отрицателен

Малко по-рано същата вечер в Казанлък е станал и друг инцидент с пешеходец. Около 18:30 ч. на 1 март 2023 г. лек автомобил "Фолксваген", управляван от 38-годишна жена, е ударил 66-годишен мъж на пешеходна пътека на бул." 23 пехотен шипченски полк". Мъжът е бил обслужен амбулаторно и освободен.

Двамата са тествани за алкохол, като пробите също са показали отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от екип на казанлъшката полиция.